Sunday, December 26, 2010

Noël aka Jõulud

Eelmisel pühapäeval käisin Kasia juures jõulu-õhtusöögil. See oli Super, nagu alati! Sest Alain (Kasia korteriomanik) on lihtsalt suurepärane kokk! Sain temalt kingituseks prantsuse piduroogade kokaraamatu, mis oli absoluutselt ootamatu...eriti kuna mina ei teinud neile kingituseks midagi. Sõin ka lõpuks kastaneid...need olid super head!

23ndal detsembril kell 17.00 läksime siis jõulusisseoste tegema, sest enamik rahvast leidis, et seda ei ole varem mõtet teha. Mina ja Eva leidsime, et see on täielik lollus, sest ilmselgelt on pões terve Pariis. Nii see oligi! Meie tegime ikka listi, et mis asju me ostma peame, teised mitte...ütlesid, et me oleks spontaansed. Tänu sellele spontaansusele veetsime poes 4, 5 tundi! Mõnus...olime Evaga õhtuks nii läbi, et suundusime otse koju ja magama, sest järgmisel hommikul pidime rongi peale minema.

Esimest korda oma 22 aasta jooksul veetsin jõulud eemal oma perest, eemal Tartust ja Eestist. Õnneks on mul siin üks tore sõbranna, Eva-Leena, kellega saime korraldada eesti jõulud. Eriti kuna seda tellis tema hindust boyfriend:) Niisiis, meie kolmekesi, 2 brasiillast ja 2 teist hindut otsustasime minna Pariisist välja, Normandy poole ühte majakesse. Sõitsime siis rongiga esmalt Verneuil'sse. Rong oli puupüsti täis! Piletid olid nii üle müüdud, et pidime tund aega ja 8 min püsti seisma:) Jõudsime sinna, siis meile tuldi autodega järgi (selle inimese vanemad, kellele see välja-üüritav maja kuulub). Sõitsime siis u 20 min tee kaugusele La Saucelle'i. See selline pisike koht, kus elab kokku 160 inimest, seal on ka üks restoran/baar, kirik, mis on lahti 3 päeva aastas ja linnapea, kes töötab 2 korda nädalas 2 tundi päevas:)

Terve 24nda detsembri mina ja Eva kokkasime! Kokku "kõigest" 7h, et valmistada 3 kooki (1 kingituseks pererahvale), kana (kuna kõik sealiha ei söö), kartulid, verivorstid, kartulisalat, hapukapsas, hõõgvein (isetehtud, mitte poest ostetud). Samal ajal ju kogu aeg vaja koristada ja pesta. Samuti avastasime, et jätsime kana Pariisi, seega ma pidin veel vahepeal poes ära käima (mis asus siis u 15 min tee kaugusel autoga). Kartsime, et meie kartulid on hallitanud, sest tundsime hallituse haisu...aga õnneks ei olnud asi ikka nii. Ja terve selle aja, pidime paluma ja palvetama, et teised meid aitaksid (a la hakkimise vms). Ühesõnaga saime aru, kui tänulikud me tegelikult peaks igal aastal jõulude ajal oma emadele olema, sest see töö on ikka meeletu!!!! Õhtuks sai lõpuks õnneks kõik valmis. Kõige rohkem läks siis peale inimestele lihtne jahukaste ja hapukapsad! Vinge:D Lihtsuses peitub võlu!

Teine ja kolmas päev möödusid enam-vähem sama moodi. Meie (ja ka Eva boyfriend) tegime kõike ja teised passisid. St brasiilia paarike magas 25/7 ja ajasid end üles aind söömise ajaks...jah, isegi enda nõusid nad ei suutnud ära pesta. Ja 2 teist hindut vahtisid päevad läbi bollywoodi filme ja tegid vesipiipu...suht tore:) Pole hullu! Saime Evaga aru, et kahekesi suudame ka suure pere ära toita, hehe.

Üldiselt täielikku jõulutunnet ei tekkinud, aga oli parem kui mitte midagi. Mul oli hea meel, et sain olla Eva jaa Abi'ga, sest nad on niii toredad inimesed:)
maja seest:)


traditsiooniline jõuluroog

piarkoogi-kohupiimakook ja küpsisetort

Eva-Leena ja Abhishek

meie maja


4 comments:

  1. Mulle niiiii meeldib ikka kuidas see maja välja näeb. tunnen selle hõngu pelgalt piltidest:D. Ja see tähekesega kook ja siis muidugi küpsisetort pariisi moodi lihtslat ruulib põhimõtte pärast juba igavesti:D

    ReplyDelete
  2. Olite tõesti super tublid, et suutsite sellise laua katta! Ja miilised hõrgutavad koogid! peaaegu vaatamisest piisab, et suu jookseb sülge täis :-) Ja mis sa ütled, ka lumest ei olnud teil puudus, suisa päris jõulud. Majake tundub nagu muinasjutus :-) Ütleme nii, et kaugelt on kõik ilusam.

    ReplyDelete