Monday, March 11, 2013

Päris nädalavahetus: nädal 2

Tegelikult tuleb tõdeda, et eelmine nädal oli väga mõnus! Töötasin iga päev 10.00-16.00 ainult oma keskuses! See tähendab, et ei pidanud mööda Pariisi ringi kondama, et erinevates koolides õpetada. Lisaks sellele oli eelmisel nädalal lausa suvi! Väljas oli 17 kraadi ja päike paistis iga päev! Ma ei julgend eriti muidugi riideid vähemaks võtta, sest kevad on ju teatupärast salakaval. Nädalavahetus algaski kohe reedel peale tööd, kui mina Alain ja Valentin Luré poole teele asusime (asub siis Lyonist umbes 100 km kaugusel ja Pariisist 500 km kaugusel - oh joy!).

Sõit Luré'sse on PIKK! Kokku võtabki umbes 5 tundi. Selle korral oli seal olek ka veidike ekstreemne, sest talveks on vesi kinni keeratud ja torud tühjaks lastud. See tähendas seda, et WC asus põõsas. Pole lugu, ma ju veetsin lapsepõlves väga palju aega maal, seega midagi uut ja šokeerivat see mu jaoks ei olnud. Lisaks sellele polnud ju keegi maja terve talv läbi kütnud! Võiks öelda, et majas oli külmemgi kui väljas. Igal juhul lülitasin toas elektriradika sisse ja voodil oli ka "elektriküttega" lina. Mul oli soe, võib isegi öelda, et palav. Laupäev tervitas meid päikesega! See oli nii tore! Värske maa õhk, täielik rahu-ja-vaikus ning päikesepaiste! Tegime veits korrastustöid ka. Alain saagis puudelt oksi ja meie sättisime nad ilusti hunnikusse.
Hiljem sõitsime Lyon'i. Kasutasime uut kiirteed, mis umbes kuu aega tagasi avati. Tänu sellele oli tunni ajane tee kahanenud praktiliselt poole tunniseks. Vau! Igal juhul viis tee ka läbi mägede, mis tähendas pikki-pikki tunneleid! Mulle tunnelid ei meeldi. Lyonis ööbisime nende tuttavate juures. Nad elavad üli-armsas ja suhteliselt suures korteris. Õhtul oli seal korteris ka sünnipäevapidu. See oli stiilipidu (muusikud), otse loomulikult! Aga kuna me seda ei teadnud, siis ei osanud ka asju kaasa võtta. Tupeerisin juuksed soengusse ja tegin tugeva meigi - olin Britney - haha.

Pilt on tehtud peo lõpu poole, kus enamik inimesi olid oma "kostüümi" juba eemaldanud.
Pühapäeval külastasime teisi tuttavaid. Ühte paari, kes oli hiljuti just kokku kolinud ja endal hiiglasliku korteri üürinud. Ma täpselt ei mäleta, aga korteri suurus oli vist 95 ruutmeetrit! Kuu üür on sama palju kui Pariisi 2-toalise oma ehk siis maksudega natuke üle 1000 euri. Normaalne! Koli või Lyon'i.

Üldiselt käisime nii laupäeval kui pühapäeval linnas jalutamas. Lyon on nii tore linn. Eesti mõistes võiks öelda, et lausa mägine. Mulle igal juhul väga meeldis. Lisan paar pilti ka.








Trepist üles-alla käimist oli palju!



Nende oma Eiffel...




VAU! Prantsumaale üldse mitte omased modernsed hooned

Nautisin esimesi päiksekiiri

 Ah jaa, pühapäeval käisime Lyoni hiiglaslikus pargis ka. See on nii äge park. Hästi peresõbralik! lapsed jooksid ringi ja kõigil tundus tore olevat. Pargis asus loomaaed ka. Nägin igasuguseid toredaid olevusi: kaelkirjakuid, zebrasid, okassigu jne jne jne.





Nüüd on Prantsusmaal aga talv tagasi. Väljas on 0 kraadi ja sajab vihma-lörtsi segu. Oeh!

7 comments:

  1. Vähemalt saite korraks kevad-suve tunda:).
    Lyon näeb väga ilus välja, suure reisiisu ajasid peale, ja sul on miskit kiftid papud:P

    ReplyDelete
  2. Mineee! Selle pildiga, kus sa aind topi väel päikese käes istud, ajad küll kõik kadedaks:D Ja ma ei tea miks, aga Lyoni pilte vaadates tuli veits Tartu meelde. Tundub tõesti meeldiv linn:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. see topi väel päikse käes jõekaldal oleks nagu kuskil ülikooli campusel tehtud vms:D

      Delete
    2. Ülikooli kampus ei ole...Aga eks see pilt ole ka nimme tehtud, sest niisama istudes oligi nii palav. Kõndides ja varjus ikka jahedam. Lyon meenutas tõesti natuke Tartut...selles mõttes, et pole nii suur kui Pariis.

      Delete
  3. mulle viskas ka korraks Tartu silme ette, eriti see jõeäärne pilt :-)

    ReplyDelete