Sunday, March 3, 2013

Päris nädalavahetused: nädal 1

Märtsi kuu esimesed 3 nädalavahetust on mul päris nädalavahetused, mis tähendab, et mul on olemas laupäev ja pühapäev! Miks mul need on? Aga sellepärast, et siin algas lastel koolivaheaeg ja meil on selle aja jooksul keskustes keeltelaagrid, mis toimuvad ainult nädala sees. Võtsin vastu otsuse, et nende nädalavahetuste jooksul pean võtma viimast! Algselt pidin esimesel nädalavahetusel minema Grenoble'isse suusatama, aga kuna Kings of Lyon'i* kontsert (Alaini, tema kahe poja Valentin'i ja Florent'i ning nende sõbra ühine bänd) lükkus veebruarist edasi just märtsi esimesele nädalavahetusele, siis jäi suusareis ära. Selle tarbeks ostsin endale allahingluste ajal suusapüksid! Neid aga läheb õnneks ikka tarvis, kasvõi järgmiste jõulude ajal, kui Eestisse külla tulen! Leian, et eestlase jaoks on suusapüksid vajalikud nagu üks väike must kleit naiste jaoks. 

Igal juhul räägin natuke esimesest nädalavahetusest. See oli mul patareide laadimise nädalavahetus. Võimatu on kirjeldada, millise tundega ma reede õhtul magama läksin, teades, et laupäeva hommikul ei pea kell 6.30 ärkama. Imeline! Laupäeval tegin kevadist suurpuhastust ja käisin trennis. Laupäeva õhtul oligi kontsert. Neil on kontsert iga kord erinevas baaris, sest seni pole leidnud veel kohta, mis neile täielikult istuks. See baar asus täitsa kesklinnas ja oli selline suhteliselt šikk koht. Isiklikult pean ütlema, et mulle see koht ei meelinud, sest omanik ja töötajad olid ebaviisakad ja külmad. Hiljem Alainiga rääkides, tunnistas ka tema, et selle koha õhkkond ei olnud meeldiv. Ka koha omanik tunnistas, et ei uskunud neisse alguses ja arvas, et nad on mingid suvalised. Pärast kontserti rääkis ta aga nendega ja tuleb välja, et ta soovib, et nad kord kuus seal esinemas käiksid, sest nad olevad parim bänd, kes seal eales esinenud on. Omanik ütles midagi taolist, et neil on "midagi" intstrumentide ja muusika vahel...noh midagi erilisist siis. Ma arvan, et nad ei võta seda pakkumist vastu...võib-olla teevad ühe kontserdi seal, aga ma ei usu, et enamat. Väidetavalt oli seal neil endal raske enda muusikat kuulda. Üldiselt oli baar kitsas ja oli palju trügimist. Nende esitus oli aga super nagu alati. Kontsert kestis 3 tundi järjest! Au Val'ile, kes terve selle aja laulma pidi...ja muidugi ei oska ette kujutadagi kui väsitav see pillimeestele oli. Läksin magama hommikul kella 4 ajal ja oh üllatust - hommikul ärkasin kell 11 ilma äratuskellata ja täiesti värskena! Mida võib üks vaba laupäev teha! 

Pühapäeva hommikul tervitas mind aknast päike! Väljas veel päris kevad pole, aga väidetavalt liigub sinna poole. Täna peaks väljas kuni 8 kraadi sooja tulema, eks näis, kas see ka nii on. Ja kui yr.no'd uskuda, siis peaks järgmisel nädalal tulema juba kuni 15 kraadi sooja! Ootan pikisilmi kevadet! Ma usun, et Eestis oodatakse seda veel suurema himuga....

Kui rääkida aga tööpäevadest, siis järgmised  2 nädalat on natuke erilised. Töötan iga päev 10st-16ni, sest meil on keeltelaagrid. Hommikul esimene grupp on 3-6 aastased ja pärastlõunal on vanemad ehk 8-12 aastased lapsed. Ma võin enda töö üle local manager'ina uhke olla, sest hommikuses grupis on 9 lst ja õhtuses on 8 (märge: 10 on maksimaalne grupi kohta). Varasematel aastatel ja ka sügisese laagri käigus pole nii palju lapsi olnud. Tuleb tunnistada, et lähedal olevates asutustes flaierite jagamine tõi ilmselt palju kasu. Laagri teemad on ka päris huvitavad. Väikestele on džungli seiklus ja suurtele on müsteerium, reisides ühest riigist teise. Loodan, et kõik kulgeb hästi!

* Tegu on siis sõnade mänguga. Kings of Lyon, sest on olemas grupp nimeka Kings of Leon ja nime viimane osa on muudetud, sest Alain ja tema pere on pärit Lyon'ist.

3 comments:

  1. Mul on nii hea meel, et saad oma välja teenitud vabad nädalavahetused (mitte et inimene väga vaba nädalavahetusi välja teenima peaks eraldi, need on rohkem nagu inimõigus, eks ole) kätte ja just kevade hakul!
    Ja Kings of Lyon on tõesti tore bänd :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ja see nädal on ilma poolest üli-ilus olnud ka:P

      Delete